BOT - Skřetí a trolí svět





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Sušené maso
PříspěvekNapsal: pon 07. úno 2011 16:22:28 
Offline
girmus (slídil)
Uživatelský avatar

Registrován: pát 20. lis 2009 21:01:11
Příspěvky: 197
Bydliště: Praha
Prosímvás lidi, nakládáte to maso i do té tekuté směsi nebo používáte jenm to suché koření a pak hned do sušičky?

_________________
LARP - Because real life sucks...

http://www.pisnezlarpu.wz.cz/znamkalarpu.htm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sušené maso
PříspěvekNapsal: pon 07. úno 2011 16:28:41 
Offline
hoqatar (tahoun)
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 31. črc 2008 13:34:26
Příspěvky: 360
I do tekuté.... můžeš si to naložit do čehokoliv, co máš rád :-)

_________________
Boldar KRUX ghaara

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sušené maso
PříspěvekNapsal: pon 07. úno 2011 16:30:17 
Offline
girmus (slídil)
Uživatelský avatar

Registrován: pát 20. lis 2009 21:01:11
Příspěvky: 197
Bydliště: Praha
Boldar Krvák píše:
I do tekuté.... můžeš si to naložit do čehokoliv, co máš rád :-)


Fér, díky... Já jsem si jen říkal jestli se to nemá nechat spíš suché aby to nezasralo celou sušičku. Ale je fakt, že by to jen se suchou směsí nikdy nemělo takovou chuť...

_________________
LARP - Because real life sucks...

http://www.pisnezlarpu.wz.cz/znamkalarpu.htm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sušené maso
PříspěvekNapsal: pon 07. úno 2011 16:38:29 
Offline
hoqatar (tahoun)
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 31. črc 2008 13:34:26
Příspěvky: 360
I tak to maso pustí vodu a ta sušička se beztak zasere... ale naštěstí se dá pak umýt...

_________________
Boldar KRUX ghaara

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sušené maso
PříspěvekNapsal: pon 07. úno 2011 17:08:47 
Offline
girmus (slídil)
Uživatelský avatar

Registrován: ned 03. kvě 2009 16:13:22
Příspěvky: 72
Bydliště: Chrastava / Rumburk
orzo píše:
Prosímvás lidi, nakládáte to maso i do té tekuté směsi nebo používáte jenm to suché koření a pak hned do sušičky?

rozhodně do mokré směsi... já dělám variace na Teryaki a nemůžu si to vynachválit. Osvědčilo se mi směs z vorčestru a nějakých kvalitních sojových omáček koření dle chuti a hlavně čerstvý česnek to vše nacpeš do kastrolu a povaříš, pak přecedit a nalejt na masíčko... neni třeba dlouho marinovat klidně tak 5 minut po promnutí směsi hodit do sušárny. Tím vařením se krásně uvolní a propojí jednotlivé aroma a díky přecezení nehrozí že by na mase zůstaly kusy koření což není moc dobrý hlodat maso a najet si na kus pepře nebo novýho koření a kdo ví co kdo použijete. Zkrátka mokrá marinace má všechny + maso má pak pěkný design jako od jerky a lepší chuť :)

_________________
Ten, kdož kráčí ve výšinách...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sušené maso
PříspěvekNapsal: pon 07. úno 2011 18:33:09 
Offline
hoqatar (tahoun)
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 31. črc 2008 13:34:26
Příspěvky: 360
Garnel-Lobster píše:
orzo píše:
Prosímvás lidi, nakládáte to maso i do té tekuté směsi nebo používáte jenm to suché koření a pak hned do sušičky?

rozhodně do mokré směsi... já dělám variace na Teryaki a nemůžu si to vynachválit. Osvědčilo se mi směs z vorčestru a nějakých kvalitních sojových omáček koření dle chuti a hlavně čerstvý česnek to vše nacpeš do kastrolu a povaříš, pak přecedit a nalejt na masíčko... neni třeba dlouho marinovat klidně tak 5 minut po promnutí směsi hodit do sušárny. Tím vařením se krásně uvolní a propojí jednotlivé aroma a díky přecezení nehrozí že by na mase zůstaly kusy koření což není moc dobrý hlodat maso a najet si na kus pepře nebo novýho koření a kdo ví co kdo použijete. Zkrátka mokrá marinace má všechny + maso má pak pěkný design jako od jerky a lepší chuť :)


Jojo, teriaki dělám taky! spousta sojovky, vorčestr, česnek, + dávám ještě med a cokoliv co mám rád, nebo mi přijde pod ruku. Ale nevařím to a necedím.. já na tom ten zaschlý česnek mám rád a marinuju klidně i 10 hodin...

_________________
Boldar KRUX ghaara

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sušené maso
PříspěvekNapsal: pon 21. úno 2011 23:26:02 
Offline
girmus (slídil)
Uživatelský avatar

Registrován: pát 20. lis 2009 21:01:11
Příspěvky: 197
Bydliště: Praha
Tak první maso hotový... sušeno asi den a půl, na nejvyšší rychlost (tj třetí) naší sušičky. Je to na povrchu docela dost tvrdý, příště asi dam měnší rychlost a pojedu dýl.

Jinak jsem použil ten návod ze začátku, ale imho to chce úplně vynechat sůl, a řidat třeba víc česneku, na muj vkus je to takhle nehorázně přesolený.

Ale ač to neni zrovna lahoda, docela dobrý to je. Díky moc všem za rady, napodrhý to bude jiste dobrý!

_________________
LARP - Because real life sucks...

http://www.pisnezlarpu.wz.cz/znamkalarpu.htm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sušené maso
PříspěvekNapsal: úte 22. úno 2011 11:45:07 
Offline
girmus (slídil)
Uživatelský avatar

Registrován: ned 03. kvě 2009 16:13:22
Příspěvky: 72
Bydliště: Chrastava / Rumburk
orzo píše:
Tak první maso hotový... sušeno asi den a půl, na nejvyšší rychlost (tj třetí) naší sušičky. Je to na povrchu docela dost tvrdý, příště asi dam měnší rychlost a pojedu dýl.

Jinak jsem použil ten návod ze začátku, ale imho to chce úplně vynechat sůl, a řidat třeba víc česneku, na muj vkus je to takhle nehorázně přesolený.

Ale ač to neni zrovna lahoda, docela dobrý to je. Díky moc všem za rady, napodrhý to bude jiste dobrý!


No já sůl nepřidávám, pokud použiju sojovku, což byl asi tvůj problém. Mě to uschne v pohodě přes noc...
max výkon > cca 10 hodin sušení

_________________
Ten, kdož kráčí ve výšinách...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sušené maso
PříspěvekNapsal: pon 28. úno 2011 15:09:22 
Offline
hoqatar (tahoun)
Uživatelský avatar

Registrován: sob 02. srp 2008 23:55:44
Příspěvky: 467
Bydliště: NBK
Taky sem minulý víkend sežral první domácí prototyp, a bylo to moc dobré...dělal jsem to podle toho návodu, akorát když nastavíte správný mód v troubě stačí pět hodin a prvních dvacet minut 80 stupňů a stejně tak posledních, jinak teda z masa za jednu stravenku, (55 kč) je toho tolik co ve dvouch baleních Jerky (jedno stojí 50, tak si to spočítejte, ještě by to chtělo započítat cenu energie). Takže tak...

_________________
S neutichajícím hladem a žízní,ženoucí se černou nocí...Noxfera.. viewtopic.php?f=5&t=71


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sušené maso
PříspěvekNapsal: pát 25. bře 2011 16:12:47 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 24. zář 2009 13:46:02
Příspěvky: 4
Ide to aj takýmto spôsobom:
http://bushcraft.cz/obecne-o-preziti/po ... oto-navod/
Konzervované je to vďaka vyššiemu obsahu soli

_________________
"Pokrok je jako stádo sviní v humně. Z takého stáda, to sa mosí uznat, je užitek. Je uzený špek, je ovar, je prejt, sú klobásky, sú nožky v rosolu. Tož sa nesmí ohrnovat nos, že je všecko posrané."


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz