BOT - Skřetí a trolí svět
http://forum.snaga.cz/

Sušené maso
http://forum.snaga.cz/viewtopic.php?f=42&t=541
Stránka 2 z 2

Autor:  orzo [ pon 07. úno 2011 16:22:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: Sušené maso

Prosímvás lidi, nakládáte to maso i do té tekuté směsi nebo používáte jenm to suché koření a pak hned do sušičky?

Autor:  Boldar Krvák [ pon 07. úno 2011 16:28:41 ]
Předmět příspěvku:  Re: Sušené maso

I do tekuté.... můžeš si to naložit do čehokoliv, co máš rád :-)

Autor:  orzo [ pon 07. úno 2011 16:30:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: Sušené maso

Boldar Krvák píše:
I do tekuté.... můžeš si to naložit do čehokoliv, co máš rád :-)


Fér, díky... Já jsem si jen říkal jestli se to nemá nechat spíš suché aby to nezasralo celou sušičku. Ale je fakt, že by to jen se suchou směsí nikdy nemělo takovou chuť...

Autor:  Boldar Krvák [ pon 07. úno 2011 16:38:29 ]
Předmět příspěvku:  Re: Sušené maso

I tak to maso pustí vodu a ta sušička se beztak zasere... ale naštěstí se dá pak umýt...

Autor:  Garnel-Lobster [ pon 07. úno 2011 17:08:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: Sušené maso

orzo píše:
Prosímvás lidi, nakládáte to maso i do té tekuté směsi nebo používáte jenm to suché koření a pak hned do sušičky?

rozhodně do mokré směsi... já dělám variace na Teryaki a nemůžu si to vynachválit. Osvědčilo se mi směs z vorčestru a nějakých kvalitních sojových omáček koření dle chuti a hlavně čerstvý česnek to vše nacpeš do kastrolu a povaříš, pak přecedit a nalejt na masíčko... neni třeba dlouho marinovat klidně tak 5 minut po promnutí směsi hodit do sušárny. Tím vařením se krásně uvolní a propojí jednotlivé aroma a díky přecezení nehrozí že by na mase zůstaly kusy koření což není moc dobrý hlodat maso a najet si na kus pepře nebo novýho koření a kdo ví co kdo použijete. Zkrátka mokrá marinace má všechny + maso má pak pěkný design jako od jerky a lepší chuť :)

Autor:  Boldar Krvák [ pon 07. úno 2011 18:33:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: Sušené maso

Garnel-Lobster píše:
orzo píše:
Prosímvás lidi, nakládáte to maso i do té tekuté směsi nebo používáte jenm to suché koření a pak hned do sušičky?

rozhodně do mokré směsi... já dělám variace na Teryaki a nemůžu si to vynachválit. Osvědčilo se mi směs z vorčestru a nějakých kvalitních sojových omáček koření dle chuti a hlavně čerstvý česnek to vše nacpeš do kastrolu a povaříš, pak přecedit a nalejt na masíčko... neni třeba dlouho marinovat klidně tak 5 minut po promnutí směsi hodit do sušárny. Tím vařením se krásně uvolní a propojí jednotlivé aroma a díky přecezení nehrozí že by na mase zůstaly kusy koření což není moc dobrý hlodat maso a najet si na kus pepře nebo novýho koření a kdo ví co kdo použijete. Zkrátka mokrá marinace má všechny + maso má pak pěkný design jako od jerky a lepší chuť :)


Jojo, teriaki dělám taky! spousta sojovky, vorčestr, česnek, + dávám ještě med a cokoliv co mám rád, nebo mi přijde pod ruku. Ale nevařím to a necedím.. já na tom ten zaschlý česnek mám rád a marinuju klidně i 10 hodin...

Autor:  orzo [ pon 21. úno 2011 23:26:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: Sušené maso

Tak první maso hotový... sušeno asi den a půl, na nejvyšší rychlost (tj třetí) naší sušičky. Je to na povrchu docela dost tvrdý, příště asi dam měnší rychlost a pojedu dýl.

Jinak jsem použil ten návod ze začátku, ale imho to chce úplně vynechat sůl, a řidat třeba víc česneku, na muj vkus je to takhle nehorázně přesolený.

Ale ač to neni zrovna lahoda, docela dobrý to je. Díky moc všem za rady, napodrhý to bude jiste dobrý!

Autor:  Garnel-Lobster [ úte 22. úno 2011 11:45:07 ]
Předmět příspěvku:  Re: Sušené maso

orzo píše:
Tak první maso hotový... sušeno asi den a půl, na nejvyšší rychlost (tj třetí) naší sušičky. Je to na povrchu docela dost tvrdý, příště asi dam měnší rychlost a pojedu dýl.

Jinak jsem použil ten návod ze začátku, ale imho to chce úplně vynechat sůl, a řidat třeba víc česneku, na muj vkus je to takhle nehorázně přesolený.

Ale ač to neni zrovna lahoda, docela dobrý to je. Díky moc všem za rady, napodrhý to bude jiste dobrý!


No já sůl nepřidávám, pokud použiju sojovku, což byl asi tvůj problém. Mě to uschne v pohodě přes noc...
max výkon > cca 10 hodin sušení

Autor:  Mardug [ pon 28. úno 2011 15:09:22 ]
Předmět příspěvku:  Re: Sušené maso

Taky sem minulý víkend sežral první domácí prototyp, a bylo to moc dobré...dělal jsem to podle toho návodu, akorát když nastavíte správný mód v troubě stačí pět hodin a prvních dvacet minut 80 stupňů a stejně tak posledních, jinak teda z masa za jednu stravenku, (55 kč) je toho tolik co ve dvouch baleních Jerky (jedno stojí 50, tak si to spočítejte, ještě by to chtělo započítat cenu energie). Takže tak...

Autor:  Rafael Ingvis [ pát 25. bře 2011 16:12:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: Sušené maso

Ide to aj takýmto spôsobom:
http://bushcraft.cz/obecne-o-preziti/po ... oto-navod/
Konzervované je to vďaka vyššiemu obsahu soli

Stránka 2 z 2 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/