Jižanská těžká pěchota povstává.
.....v mlžných lesích kdesi na Jihu.....
bušení kladiv...mručení pokřivených hlasů...
malí snagové pobíhají semtam...burácející ohně..
Karn Skoir a Grushad opět válčí po boku?
Ne...válka teprve ZAČNE!Thoradin pozval Grushady
a zbytek svého klanu k velkému společnému zbrojení.
Žádná výheň nezahálí.Žádná kovadlina nemlčí.Skřeti se hádaj o nejlepší kladiva...Thoradin prochází a říká co se jak má dělat,kam bouchnout víc a kam míň.Dushatarka si šije nějaký kůže dohromady,neni moc na boj zblízka,tak k čemu plechy.Morchaint se nenechává od nikoho rušit a se svým šklebem si buší dál-nikdo neví co to bude,jestli kyrys nebo naběračka pro troly.Dargum se poflakuje a zkouší se načrtnout si na ukradený pergamen tvar nárameníku.Nazg si klepe helmu bez lícnic a bez nánosníku.Haevar se snaží udělat si náčrt lehkooděnecké helmy.
Všichni sou v transu..vědí že pellenorská pole přinášejí při každoročních taženích skřetů smrt ve velkém a chtějí s ochránit.
"Thore,pojď mi pomoc!"
"Anyo,můžeš na moment?"
"Dargume,vrať mi tu flašku ty zmrde!"
"Kde je to prase Nazg a ta mladá skřetka?"
"Di do prdele sráči"
"Drž hubu!"
"Nebuď drzej!"
Mručení neustává,jen se po čase mění obsah,lidskému uchu neodlišitelný od toho prvního..
"Mám hlad.."
"Deme na to polívku Thore?"
"Ne,tohle se musí dodělat."
Morch má zvon.Bude to helma.
Jídlo bylo dobré...vařené maso,lesní houby,koření,černý chleba,nápoj co dodává sílu.
"Thore,dáme ten zbytek napůl?"Ptá se Morch
"Blbá otázka-klop to sem!"
je dožráno..Thor si ale v koutku pochutnává na sladkostech.Nazg to vidí.
"Dej to sem ty parchante!"
"Takhle s atamanem nebudeš mluvit,ty snagovská buzno!"
"Thore,mněl by ses podělit,nebo to z tebe Grushadi dostanou násilím."
"Nikdy!"sežral sem poslední drobty.
"tak poj´de sráči!"a vrhl jsem se na ně.Ten strčil do tohodle,tamten natáhl tomuhle
a nakonec bylo jedno kdo koho mlátí-násilí bylo třeba.Kdybysme mněli zbraně,nepoužili
bychom je-jen jsme si museli ujasnit,kdo je nejsilnější...
Udýchaní a zmlácení navzájem jsme uznali,že jsme rovnocení soupeři.Já jsem rozdával tvrdé rány hrubou čistou sílu...Nazg
se ale uhýbal a nenechal se zasáhnout.Morchaint má snotskou houževnatou sílu,haevar má zvířeckou odolnost Skanaeriana.
Anya jenom pozorovala a Frumiví na co myslela.
Snagové ví,že jim končí pauza a kopanec do prdele pojistí jejich poslušnost.
Dřevo dochází,musí pracovat intenzivněji..nestačí to.Nazg se střídá s Thorem a Dargumem v nošení dřeva.Dargum má nárameník
hotovej-tuhle zbroj nelze prorazit...jedině palcát na něj platí.
Morch nejtuje okolní plech-takže klobouk...zdá se mi to,nebo ten klobouk vypadá jako nějaká ryba?
Haevar dělá druhou helmu.Má stejná ústa jako šklebící se Skanaerian.Je těžká...dělám mu k ní masku.
Je večer...
Druhej den ráno se uklízí-Thoradin nestrpí,aby v jeho noře byl nějakej bordel,co si sám neupravil podle sebe.Haevar dodělává helmu.
Ta Morchova helma fakt vypadá jako nějaká paryba...zajímavé,to by mohlo lákat lidi z Ezgarotu-rybáři zasraní...
SKorč se objevuje,něco žvaní-necháváme ho dělat co chce,nikdo nechce pocítit jeho hněv.
Jako by nás neviděl...jeho ruce pracovaly automaticky.Když zkončil,navlíkl nové kožené šosy a odešel stejně nepozorovaně jako přišel.
Anya zmizela také..asi nějaký rituál nebo co...
Poslední úpravy.
Výbava se dolaďuje,výprava se připravuje k odchodu.Thor si bere svůj nejlepší kaftan z pravé haradské vlny a kyne svým hostům.
Brzy...brzy se setkáme.A pak už nebudeme mlátit do kovadlin.Budeme ničit a zabíjet společně.Klany Grushad a Karn Skoir,Jižanská těžká pěchota povstala!