Sušené maso

Co se dá všechno sníst a jak to upravit...

Moderator: Fortaaak

orzo
girmus (slídil)

Re: Sušené maso

Post by orzo »

Prosímvás lidi, nakládáte to maso i do té tekuté směsi nebo používáte jenm to suché koření a pak hned do sušičky?
LARP - Because real life sucks...

http://www.pisnezlarpu.wz.cz/znamkalarpu.htm
Boldar Krvák
hoqatar (tahoun)

Post by Boldar Krvák »

I do tekuté.... můžeš si to naložit do čehokoliv, co máš rád :-)
Boldar KRUX ghaara

Image
orzo
girmus (slídil)

Post by orzo »

Boldar Krvák wrote:I do tekuté.... můžeš si to naložit do čehokoliv, co máš rád :-)

Fér, díky... Já jsem si jen říkal jestli se to nemá nechat spíš suché aby to nezasralo celou sušičku. Ale je fakt, že by to jen se suchou směsí nikdy nemělo takovou chuť...

Boldar Krvák
hoqatar (tahoun)

Post by Boldar Krvák »

I tak to maso pustí vodu a ta sušička se beztak zasere... ale naštěstí se dá pak umýt...
Boldar KRUX ghaara

Image
Garnel-Lobster
girmus (slídil)

Post by Garnel-Lobster »

orzo wrote:Prosímvás lidi, nakládáte to maso i do té tekuté směsi nebo používáte jenm to suché koření a pak hned do sušičky?

rozhodně do mokré směsi... já dělám variace na Teryaki a nemůžu si to vynachválit. Osvědčilo se mi směs z vorčestru a nějakých kvalitních sojových omáček koření dle chuti a hlavně čerstvý česnek to vše nacpeš do kastrolu a povaříš, pak přecedit a nalejt na masíčko... neni třeba dlouho marinovat klidně tak 5 minut po promnutí směsi hodit do sušárny. Tím vařením se krásně uvolní a propojí jednotlivé aroma a díky přecezení nehrozí že by na mase zůstaly kusy koření což není moc dobrý hlodat maso a najet si na kus pepře nebo novýho koření a kdo ví co kdo použijete. Zkrátka mokrá marinace má všechny + maso má pak pěkný design jako od jerky a lepší chuť :)
Ten, kdož kráčí ve výšinách...
Boldar Krvák
hoqatar (tahoun)

Post by Boldar Krvák »

Garnel-Lobster wrote:
orzo wrote:Prosímvás lidi, nakládáte to maso i do té tekuté směsi nebo používáte jenm to suché koření a pak hned do sušičky?

rozhodně do mokré směsi... já dělám variace na Teryaki a nemůžu si to vynachválit. Osvědčilo se mi směs z vorčestru a nějakých kvalitních sojových omáček koření dle chuti a hlavně čerstvý česnek to vše nacpeš do kastrolu a povaříš, pak přecedit a nalejt na masíčko... neni třeba dlouho marinovat klidně tak 5 minut po promnutí směsi hodit do sušárny. Tím vařením se krásně uvolní a propojí jednotlivé aroma a díky přecezení nehrozí že by na mase zůstaly kusy koření což není moc dobrý hlodat maso a najet si na kus pepře nebo novýho koření a kdo ví co kdo použijete. Zkrátka mokrá marinace má všechny + maso má pak pěkný design jako od jerky a lepší chuť :)

Jojo, teriaki dělám taky! spousta sojovky, vorčestr, česnek, + dávám ještě med a cokoliv co mám rád, nebo mi přijde pod ruku. Ale nevařím to a necedím.. já na tom ten zaschlý česnek mám rád a marinuju klidně i 10 hodin...
Boldar KRUX ghaara

Image
orzo
girmus (slídil)

Post by orzo »

Tak první maso hotový... sušeno asi den a půl, na nejvyšší rychlost (tj třetí) naší sušičky. Je to na povrchu docela dost tvrdý, příště asi dam měnší rychlost a pojedu dýl.

Jinak jsem použil ten návod ze začátku, ale imho to chce úplně vynechat sůl, a řidat třeba víc česneku, na muj vkus je to takhle nehorázně přesolený.

Ale ač to neni zrovna lahoda, docela dobrý to je. Díky moc všem za rady, napodrhý to bude jiste dobrý!

Garnel-Lobster
girmus (slídil)

Post by Garnel-Lobster »

orzo wrote:Tak první maso hotový... sušeno asi den a půl, na nejvyšší rychlost (tj třetí) naší sušičky. Je to na povrchu docela dost tvrdý, příště asi dam měnší rychlost a pojedu dýl.

Jinak jsem použil ten návod ze začátku, ale imho to chce úplně vynechat sůl, a řidat třeba víc česneku, na muj vkus je to takhle nehorázně přesolený.

Ale ač to neni zrovna lahoda, docela dobrý to je. Díky moc všem za rady, napodrhý to bude jiste dobrý!

No já sůl nepřidávám, pokud použiju sojovku, což byl asi tvůj problém. Mě to uschne v pohodě přes noc...
max výkon > cca 10 hodin sušení
Ten, kdož kráčí ve výšinách...
Mardug
hoqatar (tahoun)

Post by Mardug »

Taky sem minulý víkend sežral první domácí prototyp, a bylo to moc dobré...dělal jsem to podle toho návodu, akorát když nastavíte správný mód v troubě stačí pět hodin a prvních dvacet minut 80 stupňů a stejně tak posledních, jinak teda z masa za jednu stravenku, (55 kč) je toho tolik co ve dvouch baleních Jerky (jedno stojí 50, tak si to spočítejte, ještě by to chtělo započítat cenu energie). Takže tak...
S neutichajícím hladem a žízní,ženoucí se černou nocí...Noxfera.. http://forum.snaga.cz/viewtopic.php?f=5&t=71
Rafael Ingvis

Post by Rafael Ingvis »

Ide to aj takýmto spôsobom:
http://bushcraft.cz/obecne-o-preziti/po ... oto-navod/
Konzervované je to vďaka vyššiemu obsahu soli
"Pokrok je jako stádo sviní v humně. Z takého stáda, to sa mosí uznat, je užitek. Je uzený špek, je ovar, je prejt, sú klobásky, sú nožky v rosolu. Tož sa nesmí ohrnovat nos, že je všecko posrané."
Post Reply