BOT - Skřetí a trolí svět
https://forum.snaga.cz/

Bramborové placky
https://forum.snaga.cz/viewtopic.php?f=42&t=1338
Stránka 1 z 1

Autor:  galius [ stř 16. úno 2011 21:13:32 ]
Předmět příspěvku:  Bramborové placky

já jím třeba toto dlouho to vydží a když na to v bitvě spadnu tak to nevadí.... posílám aspoň recept:

Bramborové placky

1kg brambor vaříme v osolené vodě v slupce.
Oloupáme, prolisujeme na vál, posolíme, přidáme 2 vejce.
V hrnečku rozdrobíme kostku droždí, přilijeme trochu vlažné vody a lžíci cukru.
Necháme vykynout 5 minut.
Přidáme do brambor

Zaděláváme těsto:
Přidáme tolik hladké mouky aby vzniklo středně tuhé těsto. Do těsta můžeme přidat škvarky, slaninu, nakrájené buřty.
Vše propracujeme v rukou.
Rukama tvoříme placky velikosti dlaně a tloušťky 1 cm.
Pečeme na sádlem vymaštěném plechu v troubě na teplotu 200 stupňů do zlatova
Během pečení jednou obrátíme.

Autor:  galius [ stř 16. úno 2011 21:18:12 ]
Předmět příspěvku:  Re: bitevní strava

vypadá to trochu jako tady ale je to méně hrubé a tmavší

Přílohy:
placky.jpg
placky.jpg [ 31.92 KiB | Zobrazeno 11479 krát ]

Autor:  Figi [ čtv 17. úno 2011 16:41:50 ]
Předmět příspěvku:  Re: bitevní strava

galius píše:
já jím třeba toto dlouho to vydží a když na to v bitvě spadnu tak to nevadí.... posílám aspoň recept:

Bramborové placky

1kg brambor vaříme v osolené vodě v slupce.
Oloupáme, prolisujeme na vál, posolíme, přidáme 2 vejce.
V hrnečku rozdrobíme kostku droždí, přilijeme trochu vlažné vody a lžíci cukru.
Necháme vykynout 5 minut.
Přidáme do brambor

Zaděláváme těsto:
Přidáme tolik hladké mouky aby vzniklo středně tuhé těsto. Do těsta můžeme přidat škvarky, slaninu, nakrájené buřty.
Vše propracujeme v rukou.
Rukama tvoříme placky velikosti dlaně a tloušťky 1 cm.
Pečeme na sádlem vymaštěném plechu v troubě na teplotu 200 stupňů do zlatova
Během pečení jednou obrátíme.

tohle je fajn žrádýlko, my to řešíme tak, že do mísy nastrouháme jen oškrábané brambory, přidáme vajco, mouku, trochu mlíka, koření dle libosti a pečem na šutru u ohně...Jedlé i za studena a taky to nějakou dobu vydrží (pokud se to hned nesežere...) A naposledy se z nouze místo chybějící mouky použil nadrobený chleba a i tyhle chleboráky měly něco do sebe:-)

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/