erlogh píše:
Mám uplně stejnou myšlenku, že kde to pujde budu lítat jen takhle .. akorát si nemam v úmyslu tu masku kupovat teda .. spíš se jí pokusim vytvořit nějak. Ale to není nic proti tobě, jen já sem na tohle trochu pes. Co si neudělám to nemam a kupovat si nic nechci. Je to vážně fajn. Celkově musim říct že Yshara prostě jede no !
(Erloghu, bez emocí, díky za pochvalu
, jen přidám svůj názor k tématu
)
Ono to bude znít asi divně, ale já si jí koupila, abych ušetřila peníze... Já se nespokojím s žádnou jinou, než dokonalou maskou.
A věřte tomu nebo ne, náklady na pořízení dostačujícího vybavení a materiálu na výrobu zdaleka převyšují cenu té masky... Ale to poznáte, až se pustíte do výroby latexové celohlavovky. Kolik vyhodíte znehodnoceného materiálu, jsou tam šílené vklady s nejistým výsledkem a je to tím amatérstvím, člověk se to musí učit sám a potom to stojí hrozně moc peněz...
Nehledě na to, že zas tak umělecky zdatná nejsem. Přiznávám to.
(A je to cenný studijní materiál, musím dodat).
Ale to se bavím fakt o celohlavovkách, celoobličejovky jdou z latexu vlastně docela dobře - ale podotýkám, že člověk prostě musí mít to "střevo". Pokud neumíte vymodelovat hezký skřetí ksicht, prostě se nechytnete. (= technologicky to problém není, pouze umělecky)
Jen jeden komentář k tomu kupování masek, protože tady na to narážím často - a to na věčně propíranou otázku -
je lepší vlastnoručně vyrobené, nebo koupené - hezčí?Já mám svoje limity a znám svoje místo (a ano, bude to taky u klanovýho ohniště u kotlíku
). Já chci mít svůj kostým časem prvoligovej - jestli toho dosáhnu nebo ne, to se uvidí. U mě je vzhled nade vším - i nad vlastnoruční prací. Šiju obstojně, vyrobit z kůže něco dovedu, ale vždycky když vidím, že to druhý umí líp, není mi líto do toho investovat peníze.
Jinými slovy, koupila bych si výheň, plech, kladívka, střihy a podobné pi*ovinky, tahala z Marduga a Thorouše a Eichyho a bůhvíkoho ještě rozumy, a pak bych přišla v tý hrůze, co bych vytvořila, na akci. Vy byste mi vyčítali, že je to hnusný a mě by to stálo víc prachů, než kdybych někomu z výše zmíněných prdla pár tisícovek.
Ty, Erloghu, děláš masky hezký, a já bych byla nejradši, kdybys je prodal polovině skřetů na akcích. Je tady hafo návodů na silikonový a latexový masky, ale ruku na srdce, komu se povede zpoloviny tak jako tobě? Všichni razej heslo "vlastní výroba za každou cenu" ale polovina z těch výtvorů je prostě děsná, co si budem nalhávat, včetně mejch pár pokusů. Ne, opravdu není lehký vyrobit přísnou masku a současnou úroveň masek tolerujeme jen proto, že je to standart. A já zase říkám - pro mě je vzhled nade vším - kdyby tu mělo dvě stě skřetů stejnou masku, kterou by si pak eventuálně dozdobili, já bych nebyla uražená a přišlo by mi to rozhodně daleko lepší, než když má každej "tu svou, originální". Můžem si mazat med kolem huby, ale prostě víc jak 10% lidí hezkou (ne-li krutou!) masku nikdy nezvládne udělat...
Všichni se shodneme na jedné věci:
Výsledný efekt kostýmu je vlastně jediné, na čem tady záleží. Platí tu to nejzákladnější pravidlo: Snaha se necení! Snaha se cení jen tehdy, pokud to dopadlo dobře!!! Je to i filozofie klubu nejlepších kostýmů na hofále. Mám dokonce pocit, že je to i v začátečnickým návodu na b5a (když jste leví, tak to dejte udělat někomu jinýmu).
Jaký k tomu má kdo přístup a hranice, je pak jeho věc. Já mám hranice v maskách a v plátech.
P.S.
90% věcí, co obvykle uvidíte na mém kostýmu, bude moje práce. Ale masky a pláty, za to já se nikdy nebudu stydět, že si to kupuju.
Na úvalech mě ale stejně uvidíte v masce vlastní výroby. Je to ta nejlepší, jakou jsem schopna zatím vytvořit.
Proč to vlastně píšu? Jak jsem řekla, já s tím na botu nechci spamovat a současně chci, aby tady visel můj názor, abych na něj mohla odkazovat při budoucích debatách. A kde jinde by to mělo viset, než v mým představení, jako prezentace mých vlastních názorů.