Citace:
Přidám svůj pohled (tedy naprostého nováčka).
Celkem dlouho trvalo, než jsem se dostala ke skřetům. Poté, co jsem byla k larpu a tak přivedena Jairou, začala jsem přemýšlet, za co jezdit. Vždycky jsem měla radši záporáky, proto jsem chtěla dělat temné elfy / divoké lidi, ale ne skřety. Jaira mě prostě nakonec přetáhla ke skřetům (protože jsem chtěla jezdit s ní za stejnou stranu (mám fobii ze spousty cizích lidí okolo mě :D)) , začala jsem pročítat Bot, dělat skřetí kostým (a to bych bez Botu nezvládla) a překonala jsem i nutnost masky a líčení (mám z barev vyrážku a cokoli na ksichtě nesnáším). Ale za skřety jsem jezdit nechtěla. Proč?
Co mě od skřetů odrazovalo:
Náročnost kostýmu, hlavně na zručnost, trpělivost, čas a finance.
Neupravenost, roztrhanost, špinavost a barevnost (zní to absurdně, ale je to pravda :D)
Nepřipadali mi nijak zajímaví nebo lepší a propracovanější než jiné národy, spíš naopak. Jen jako banda divných lidí, nic víc, nevyužitý potenciál jazyka a kultury.
Vedle propracovaných skřetů vypadám jak debil s hnusným kostýmem, špatně se dá vyniknout.
Už jenom svým vzhledem mi přijdou 'hrubí' a 'nesympatičtí' (nevím, jak jinak to popsat, ale stále mi to tak přijde)
Špatná rozpoznatelnost skřetů od skřetic - přijde mi, že i když bych měla plesové šaty, tak budu na první pohled vypadat jak skřet a né skřetice. A i to mě štve.
I když jsem se snažila, neochota seznámit se - neznaj mě, nemám ani klan, nic moc kostým, tak proč by se se mnou měli bavit, že (spíš jsem jen narazila na nesprávné lidi (doufám)).
To je ode vše, co mě teď napadlo. Asi to má nulovou výpovědní hodnotu, ale což.
Mno, tak takový názor jsem měl přesně než jsem začal jezdit za skřety. Já nikdy moc skřety nemusel a jediný důvod proč jsem na B5A(moje první velká bitva), byl že jsem chtěl radši bojovat proti lidem, než-li protí hrubým hrůzostrašným skřetům
Ale po B5a jsem se úplně změnil, pač jsem se vžil do své postavy, tak moc, že jsem si skřety zamiloval... Taky se mi často stává, že se mi zdají skřeti bez kultury, ale když si vzpomenu na ty rituály a hry co se v lágru páchaly, tak musím říct, že skřeti mají mnohem větší kulturu než kdokoli ze světlé... Uznávám že by jsme měli povolit v hrubosti a co z pohledu "asi ještě pořád nováčka" musím poukázat na uzavřenost skřetů. Tím chci říct, že introvert to má velmi těžký zapadnout. Já jsem živej příklad. Jezdim už něco přes rok a vsadím se, že si mě nikdo nepamatuje a ani si nedokážete představit jak vypadám.(Ano moje chyba, že tu nemám fotky, ale kdyby jste se mnou někdy mluvily určitě by jste znali jméno JJ)... Je mnohem více věcí co by se dali změnit, ale tohle je jedna z těch důležitějších...