Hory, miluju hory, ten klid, to ticho. V dlouhých horských údolích se prohání vítr, stáda divoké zvěře se potulují krajinou, klid a mír. Avšak jen zdánlivě. Pod vší tou krásou se nachází něco mocného, něco spícího a přece to bdí. Skřeti. Není to nora, není to město, je to vesnice. Ve skále je tajemný otvor, za ním brána a za branou vesnice plná skřetů. Já jsem jeden z nich, býval jsem, pak se něco stalo. Moje rodina byla vyhnána, byl jsem tehdy ještě skřítě. Deset nás bylo, malá tlupa, pro mě klan. Pak se něco stalo, stařešina a šaman mě začal nenávidět. Čím to bylo nevím. Byl jsem lepší v lovu? Ne. Slyšel jsem duchy? Ne. Nevím proč se to stalo ale stalo se to. Uzavřeli se mnou obchod a já byl zboží.
A tak jsem byl prodán, stal se ze mě otrok, míň než nic. Moje tlupa mě zavrhla. Svým způsobem to pro mě bylo štěstí, protože můj nový pán, nějaký trpaslík, si je později našel a všechny zabil....Já to viděl, byl jsem tam, musel jsem tam být, přinutil mě. Byl to těžký začátek, vidět smrt svých blízkých a nechápat proč byli zabiti. Ale pomohlo mi to, našel jsem cíl. Něco na co se můžu zaměřit, něco co mě udrží při životě. Pomsta. Můj pán, ten trpaslík mě učil. Nechápal jsem proč by někdo učil skřeta ale on to dělal. Později jsem pochopil. Závisel na tom můj život... Naučil jsem se jeho řeč a pochopil, že Topol není titul ale jméno. Naučil jsem se bojovat ale nikdy jsem jej neporazil. Učil jsem se přežít. Časem mě pán dal do arény, já bojoval. Vítězil i prohrával. A právě v aréně jsem se seznámil s ostatními, pán koupil víc skřetů, všechny nás učil. My věděli, že budeme bojovat, věděli jsme, že zemřeme a proto jsme se učili, učili všemu co nám mohl dát. Nebyl to špatný pán a my ho nenáviděli. Pak nás prodal.
Další trpaslík, další učitel. Hroch jej nazývali. Byl jiný. Jiný v boji, používal kladivo.
Je to dávno, už ani nevím proč jsme to udělali. Utekli jsme, byli jsme volní a přesto ztracení. Pak přišlo Oko....
Spoutalo si nás svou vůli a přivedlo nás do Minas Morgul a tam jsme poznali strach. Naše vůle se tam ztratila pod náporem utrpení a my se stali téměř bezduchými loutkami. PAk přišla bitva, největší bitva nšeho věku. My tam byli. Vítězství bylo naše ale pak oko zmizelo ve výkřiku bolesti a my byli opět svobodní. Avšak stále ne v bezpečí. Probojovali jsme se skrze nepřítele a utekli do lesů. Až tam jsme si oddechli.
Kdo my? Mog´haar jsme se nazvali.
O pár dnů později jsem měl příležitost být opět sám, byl jsem na lovu. Potřebovali jsme maso a tak jsem stopoval srnu. Věděl jsem, že je zraněná a den ode dne je dál od stáda a, že v oblasti nejsou žádné nebezpečné šelmy. Takže jsem měl čas. Nespěchal jsem. Les šuměl a připadal mi mnohem přátelštější. Najednou jsem viděl vše jinýma očima, chápal jsem smysl všeho kolem, jak je vše propojené. Tichý hlas ke mě promlouval. Zalekl jsem se ale nebylo to oko, nebyl to hlas, který bych znal ale přesto mi připadal známý. Byl to hlas Země. Byl cítit v pomíjivosti větru, v síle ohně, moudrosti vody, nezdolnosti země. A pak byl pryč. Poté jsem pochopil, že nezmizel, jen utichl a od té doby byl vždy se mnou... __________________________________________________
Jmenuju se Petr Surý a díky DrD si říkám Melphryn. Jsem student Sexty na Purkyňově gymnáziu ve Strážnici kde také bydlím. Narodil jsem se v listopadu roku 1991 a mám pouze drobné zkušenosti z bitev. ČPP 2007/8 + Artuš a svatý grál. Za skřety jezdím, protože se mi líbí, jsou řekl bych netradiční, a zajímaví. Člověk se musí snažit aby udělal pěkný skřetí kostým a pokud dokáže skřeta i zahrát tak se začíná pomlau vytvářet ta neopakovatelná atmosféra tajemna, atmosféra příběhů, které si člověk vždy jen četl... Sem na fórum jsem zavítal, protože nechci být jen obyčejný řadový skřet v kradené elfí zbroji a bez názoru. Chci se stát někým. A doufám, že k tomu mi tady pomůžete. Vytvořil kostým, vytvořit osobnost mého skřetíka a dát rady k vytvoření správné skřetí atmosféry.
Edit k příběhu: Příběh je smyšlený až na tu část kdy jsem v učení víše zmiňovaných trpaslíků. Edit: Tak konečně jsem aspoň trochu spokojený s příběhem ale stále to není ono.
Naposledy upravil Melphryn dne stř 15. dub 2009 19:55:30, celkově upraveno 2
|