Nardur píše:
já osobně mám nejradši černej pu-erh lisovanej v 'cihle' (vozí mi ho kámoš z nějakýho klášteru v číně), ze který se to krájí/drolí/cokoliv nožem, je fakt black, hodně silnej, chutná pořádně hlínovitě a na skřeťárny je to i super vzhledově, nicméně jsem ho zatím nevezla kvůli vlhkosti (protože už asi rok na všech akcích prší že) budu ho mít na pellenoru, tak se stavte ochutnat .-)
Hele u nás v čajce mají takový malý lisovaný tabletky Puerhu - je to to samý co koláč, ale malinký - a na cestování je to děsně praktický. člověk uvaří kotel vody a dá tuhle tabletku do sítka, vznikne silnej nálev z kvalitního čaje, luxus.
Pro domácí potřebu mám vše včetně čajového servisu a všech těch serepetiček - moře, gaiwany a podobný věci.
To je na akci ovšem nejspíš vyloučeno - normální servis asi není moc RP a při představě že bych měla "skřetí" - no uznejte, za prvé, kdo by se s tím tahal, a za druhé, myšlenka na "skřetí čajový servis" mě celkem rozesmívá :)
Na puerhu je právě nejlepší ta zemitá, až "plesnivá" chuť, což z něj dělá pravý skřetí čaj. A má údajně léčivé až antibiotické účinky, posiluje imunitu, pomáhá na trávení a močové cesty. Nezkoumala jsem, do jaké míry je to pravda, ale celkem tomu věřím...